2. Aina saa mököttää vähän, ihan vähän vain

Välillä tarvitaan pieni elämän kiertokulku, että luovuus puskisi esiin jostain mielen syövereistä. Olen totaalisen varma, että järjestys menee näin:
1. Tylsistyminen. 
2. Vittuuntuminen. 
3. Mikään ei huvita. 
4. Yhtäkkiä haluankin maalata jokaisen huonen seinän ja kuvata koko elämän.

Harmi vaan että yleensä tämä kiertokulku tyssähtää tuohon kolmoseen, taikka jo kakkoseen kun lopulta joku ulkopuolinen taho antaakin jotain tekemistä. Tänään ei käynyt niin. Seinän vierustani koristaa kaksi uutta taulua, toiseen vaihdoin kuvat. Haikaillen leikkasin kuvaa naisesta tatuointien kera, ehkä vielä joskus minäkin hankin ne hihatatuoinnit. Terapiaistunto kankaan kanssa pisti hymyilyttämään, värit sekoittuivat helposti toisiinsa ja minusta alkoi tuntumaan, että elämä on siveltimen vetoja. Toiset vedot onnistuvat ensimmäisellä kerralla, toisia joutuu korjaamaan, hiomaan hetken ja vielä uudelleen toistamaan tarvittaessa ennen kuin ne ovat täydellisiä.
Vähän sama tilanne asioissa elämässä, jos tahdot jostain asiasta itsellesi mieluista. Et saa luovuttaa, et vaikka kaikki ympärilläsi tuntuu hajoavan eikä missään tunnu olevan enää mitään järkeä. Mutta kunhan sinä pysyt vahvana ja ojennat kätesi muille kaatuneille, huomaat, että pian voitkin vaikuttaa asioihin, jotka vielä hetki sitten olivat lasin takana. 
 Rakastan pieniä elämästä selviämisen mantroja yli kaiken. Ja ehkä tuosta lauseesta onkin muodostunut yksi tärkeimmistä lauseista. Kuinka pimeys, voisi olla pimeyttä ilman vastakohtaansa valoa. Mikään ei ole täydellistä ilman vastakohtaansa. Hyvä ei voi olla pelkästään hyvä eikä paha pelkästään hyvä. Tämä mustavalkoinen luokitus johtaa harhoihin, joihin uppoudumme vain syvemmälle ja syvemmälle. Toivoa on aina, jopa silloinkin, kun se on livennyt otteestasi.
                                  " Without darkness stars cant shine."
Missään ei välttämättä ole tällä hetkellä mitään selkoa, pysähdyn vääriin kohtiin ja kadotan lauseeni. Ehkä tarvitsen oikeasti ihmisten seuraa sekä muutaman hipsutuksen korvan takaa pieneltä mörrimöykyltäni..


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

118. Herää jo, minä heräsin jo tähän tunteeseen

7. Koskaan, ei koskaan ole liian vanha

129. 17.5.2015 Yltäkylläisyyssyyllisyys